konkurs auto marzeń

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maniak
    Classic
    • 2007
    • 22

konkurs auto marzeń

Zamieszczone przez wuszy
    No i przyszła fala upałów, a co za tym idzie koniec zabawy w odpalanie...

Taka jak pisze Szkoda - okazuje się ze sprawne auta dają rade bez probllemu.

a ja was poprosze teraz o porade, mam nowy akumulator (daje 684A pradu rozruchowego), sprawdzone świece, a jak auto postoji przy mrozie koko -20 to wogole nie daje rady krecic. slychac tylko łuuuuu łuuuuuu łuuuuuu ,a napiecie spada tak, ze wlacza sie syrena od alarmu w czasie krecenia. nawet jak ogrzny i doladowany w domu akumulator podlaczylem, jest bardzo podobnie. przy podlaczeniu z mocnym autem na kablach, efekt na poczatku jest taki sam. dopiero po okolo 15 minutach i ok. 7 probach odpalenia, zaczyna krecic na tyle zwawo, ze jest w stanie zaplaic (ostsatnio przy -25).

paliwo mam zalane dobre, jak odpali to pracuje po chwili dobrze, olej 10W40.
    filtr paliwa zmienialem w zeszlym roku, ale widze wyraznie, ze problemem jest to, iż rozrusznik nie krecie silnikiem.

Podejrzewam wiec, ze rozrusznik w jakis sposób niedomaga, czy spotkaliscie sie z tym, ze na skutek dlugiego zywota (napewno jest 245 tyś na liczniku) nie jest juz w stanie rozruszac silnika?

a moze sa inne opcje, jakies przewody zkorodowane? co o tym sadzicie, co sie zdarza najczesciej?
    Z tego co opisujesz to na 99% jest rozrusznik do wymiany. Po prostu może mieć jedno z uzwojen przepalone, przebicie między wirnikiem lub stojanem na skutek wytarcia tulejek, szczotki mogą się już kończyć itp... Najlepiej wymienić cały a nie bawić się w naprawy na warsztacie. No chyba że to będzie warsztat, który specjalizuje się w naprawach rozruszników i alterantorów i zrobi to na prawdę dobrze.
    Wymień i zapomnij
    Octavia 1.9tdi
  • S3 CHRIS
    Elegance
    • 2006
    • 979
    • Octavia I (1U2)
    • AUQ 1.8 20VT 180 KM
    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

konkurs auto marzeń

calibra LET wymiata
    ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• sesik
      RS
      • 2006
      • 2165

ROTFL :diabelski_usmiech
      Best ET = 13.666
      Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
      PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
      http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

Ani to śmieszne, ani nic.
        Autor tego tematu powinien sobie strzelić w łeb.

Komentarz

• Maru 123
          RS
          • 2008
          • 4660

Zamieszczone przez szkodzisław
          Autor tego tematu powinien sobie strzelić w łeb.
          możesz mi wytłumaczyć po co ten tekst? na forum obowiązują pewne zasady jedna z nich mówi o wzajemnym szacunku do innych użytkowników :|
          1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

Pracuję...